Αφήστε αίτημα επικοινωνίας
ή καλέστε μας τώρα
+302108981238

Αρωματοθεραπεία

1 - 2 φορές
την εβδομάδα
45 λεπτά
Σε όλα τα καταστήματα

Τι είναι η Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια μορφή συμπληρωματικής προσέγγισης, που χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια που παίρνουμε από τα φυτά. Η ζωτική ενέργεια ενός φυτού εμπεριέχεται στο αιθέριο έλαιο του. Τα αιθέρια έλαια εκκρίνονται από τους ελαιοφόρους αδένες των φυτών και είναι στην ουσία οι ορμόνες τους.

Αυτήν ακριβώς τη ζωτική ενέργεια του φυτού εισάγουμε στο σώμα μας με την αρωματοθεραπεία. Έχει αποδειχθεί πως όλα τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά αντισηπτικά και βακτηριοκτόνα, και ανάλογα με το είδος τους έχουν κατευναστικές, καταπραϋντικές, αναλγητικές, απεκκριτικές κλπ. ιδιότητες.
Χρησιμοποιούνται σαν συμπληρωματική αγωγή σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως: μυοσκελετικοί πόνοι, ορμονικές και γυναικολογικές διαταραχές, πεπτικά προβλήματα, αναπνευστικά και ουρολογικά προβλήματα, στρες κ.λπ., καθώς επίσης και σε δερματικά προβλήματα όπως: δερματίτιδα, κυτταρίτιδα, κ.λπ..
Πως λειτουργεί η Αρωματοθεραπεία
 • Το οσφρητικό σύστημα αναγνωρίζει τις μυρωδιές που εισπνέονται από την μύτη. Όταν η μυρωδιά φτάνει στον οσφρητικό φλοιό του εγκεφάλου, το μεταιχμιακό σύστημα (limbic system), που σχετίζεται με τον έλεγχο των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς, αναλαμβάνει και την αναγνωρίζει.

 • Κατά αυτόν τον τρόπο οι μυρωδιές και το άρωμα ενός αιθέριου ελαίου μπορούν να ενεργοποιήσουν μνήμες και συμπεριφοριστικές αποκρίσεις.

 • Η κύρια μορφή αρωματοθεραπείας είναι η επάλειψη και απευθύνεται σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής της αρωματοθεραπείας, τα αιθέρια έλαια διαπερνούν τις στοιβάδες της επιδερμίδας και φτάνοντας στην κυκλοφορία του αίματος, μεταφέρονται στα διάφορα όργανα.

Αποτέλεσμα της Αρωματοθεραπείας

Η έμπειρη παρέμβαση του αρωματοθεραπευτή πάνω στο σώμα, ανακουφίζει από μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, φλεγμονές, πονοκεφάλους, ορμονικές και γυναικολογικές διαταραχές, πεπτικά, αναπνευστικά και ουρολογικά προβλήματα.

Βοηθάει στην μείωση σωματικού και συναισθηματικού στρες και στην βελτίωση του ύπνου.
 • Που ενδείκνυται
  Κατάλληλη για όσους θέλουν να χαλαρώσουν από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και να απαλλαγούν από την ένταση.
 • Συχνότητα συνεδρίας
  Η θεραπεία εφαρμόζεται 1-2 φορές την εβδομάδα
 • Χρόνος θεραπείας
  45 λεπτά