Αφήστε αίτημα επικοινωνίας
ή καλέστε μας τώρα
+302108981238
azalea spa blog

Εσείς τι γνωρίζετε για την maskne;

Με την μάσκα να αποτελεί απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας..βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αρκετές δερματοπάθειες, που στο παρελθόν σίγουρα δεν μας είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα. Τα μηνύματα και οι απορίες σας είναι πολλά για αυτό και θέλησα να σας γράψω για αυτήν την ανωμαλία του δέρματος μας, κατά την πολύωρη επαφή του προσώπου μας με το ύφασμα, της μάσκας.Η νέα λοιπόν,δερματοπάθεια ονομάζεται Maskne!!

Μαζί με την εξειδικευμένη ομάδα των Azalea Spa,ενημερωθήκαμε σχετικά και σας παρουσιάζουμε τα παρακάτω.

Πρόκειται για μια μορφή μηχανικής ακμής που προκαλείται από την καθημερινή χρήση της μάσκας και εμφανίζεται κυρίως στο πηγούνι, την μύτη και τις παρειές. Η θερμότητα από την εκπνοή, και ο ιδρώτας δημιουργούν ένα υγρό περιβάλλον το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων έτσι και η εμφάνιση των ενοχλητικών σπυριών είναι αναπόφευκτη.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις κι εσύ το ίδιο πρόβλημα σου προτείνουμε 4 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν!

1. Καθαρισμός και ανανέωση μάσκας

Ο σωστός καθαρισμός επιβάλλεται, πλένεις την μάσκα σου αν είναι από ύφασμα καθημερινά με νερό και σαπούνι, στους 60 βαθμούς βάσει των οδηγιών των ειδικών. Καλό θα είναι να την αλλάζεις ανά 4 ώρες και πάντα με καθαρά χέρια. Να προτιμάς βαμβακερό ύφασμα και όχι, πολύ στενό ούτως ώστε να αναπνέει το δέρμα σου. Ένα πραγματικά καθοριστικό βήμα για να περιορίσεις την mask acne στο ελάχιστο.

2. Συχνός καθαρισμός επιδερμίδας

Απλοποιήστε τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα ομορφιάς, οπότε θεωρήστε τη μάσκα ως μια καλή δικαιολογία για να υιοθετήσετε μια βασική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος: ένα απαλό καθαριστικό χωρίς σαπούνι και μια ήπια, ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα. Η mask acne “μισεί” το καθαρό πρόσωπο.

3. Ξεχάστε για λίγο το makeup

Φρόντισε όταν φοράς μάσκα να αποφεύγεις το make up. Μπορεί αυτό να σε προβληματίζει αλλά σίγουρα θα κρατήσει την ακμή μακριά από το πρόσωπό σου. Ένα mist ή ένα νερό micellar είναι τα key items που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου τα οποία θα χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις συχνά την επιδερμίδα σου. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπό σου θα παραμένει καθαρό και χωρίς περιττή λιπαρότητα και γυαλάδα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

4. Ενυδάτωση επιδερμίδας

Μια σωστά ενυδατωμένη και περιποιημένη επιδερμίδα είναι σίγουρο πως απομακρύνει τον κίνδυνο να εμφανίσεις mask acne. Φρόντισε να επιλέγεις μη φαγεσωρογόνα και oil free προϊόντα. Ελαφριές φόρμουλες που δεν “μπουκώνουν” την επιδερμίδα και την αφήνουν να αναπνέει. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές ενυδατικές που σίγουρα θα καλύψουν και τις δικές σου ανάγκες.

Μην ξεχνάς να συμβουλεύεσαι τον δερματολόγο σου για τις πιο εξειδικευμένες θεραπείες!

Φοράμε τη μάσκα μας και παραμένουμε ασφαλείς!

Σας στέλνω την αγάπη μου με την ελπίδα ότι σύντομα θα ανταμώσουμε!